Výjezd Mšeno - postup do 5. ligy

05.06.2009 17:30

Ve středu jsme získali poslední dva body zajišťující postup a vítězství ve skupině a proto nás za odměnu čekal páteční Výjezd. Z různých důvodů se ho nemohli účastnit všichni Kříženečci, ale 7 kousků lze brát s ohledem na nadpoloviční většinu jako reprezentativní vzorek :)

Příprava a plánování začalo důkladněji až na středečním pozápasovém pivku, na kvalitu výběru to však očividně nemělo vliv. Po pár marných pokusech se Jirkovi podařilo zarezervovat 2 chatky v Rekreačním středisku Sever.

Odjezd byl stanoven mezi 17. a 18. hodinu od Nory. V prvním voze vyráželi s řidičem Pavlem také navigátor Ondra a Jirka se mnou (Jarda). Druhý vůz byl v rukou Rudy, který vezl Michala s Markem.

I přes to, že Pavel obstaral veškerou stravu, první zastávkou nám bylo Letnaňské Tesco. Bez pitiva by to nebylo ono ;) Po krátké pátračce mezi regály jsme sice s Ondrou objevili hledaný Cool Keg Staropramenu, ale Bergouš chtěl prostě svůj a ze skladu. Nakoupili jsme ještě raději nějaké lahváče, trocha rumu, pro Rudu 3 litry broskvového ice tea a další drobnosti.

Jirka dostal za úkol sehnat rohlíky, což mu trvalo neskutečných 10 minut. Na všem špatném něco dobrého…  my se alespoň díky této čekačce na obalu pivního sudu dočetli, že si máme na informacích koupit výčepní sadu :) Živě si dovedu představit, jak by to ve Mšeně vypadalo, kdybysme sadičku nevzali… první půl hodinu by nám všichni klepali na čelo a měli vtipné průpovídky a další dvě hodiny bysme na střídačku štourali do otvoru v sudu klackem…

Nákup byl hotov, chybělo už jen obstarat Jirkovi půlitr (nakonec koupil dva, protože jeden byl moc drahej…), odjet z místa vymezeného pro parkování Taxi a srazit se s vozem č. 2 u benzinové pumpy. Kluci už tam na nás čekali a po krátké poradě, že Ruda pojede první, protože nezná cestu, Pavel druhému autu ujel. Logiku v tom celém nehledejte, není tam už od prvopočátku :)

Cesta byla příjemná, Jirka vyprávěl, kde má všude pozemky, kde všude kopal fotbal, kde byl na vojně a kolik toho nachodil pěšky. Ondra se přidal s tím, jak si představuje dokonalou předehru a že vkus se s věkem tříbí ;) Pak se nám Jirka snažil namluvit, že vidí Bezděz, ale to možná jen proto, že ho stejně jako kompletní posádku po celou dobu oslňovaly xenony Rudova vozu. Nešly vypnout – mrchy :)

Náš příjezd museli zaregistrovat snad v půlce Mšena. První pohled na bazén v nás vyvolal euforii, vyskákali jsme z aut a začali skandovat nějaké nesmysly… Když jsme po dalších 200 metrech zjistili, že bazén asi nebude vyhřívaný, ale hlavně že nebude náš, nadšení lehce opadlo. To už jsme ale zaparkovali vozy dle pokynů paní domácí před naše dvě chatky (rozuměj: obě auta stála před jednou cizí chatkou), záhy naplnili ledničku lahváčema a chtěli se co nejrychleji vydat ke zdroji alkoholu. Plány překazil Bergouš, který každého donutil povléci svou vlastní postel vyfasovaným povlečením. Pak proběhlo ještě krátké rozdělení do chatek a zapsání spacího pořádku a mohlo se vyrazit „k ohni“.

Prvním doslova týmovým úkolem bylo narazit sud. Pečlivě jsme si přečetli pokyny na obalu, připravili si výčepní sadu a pak jsme s tím půl hodiny bojovali. Kdyby nás nestrašili výstražnými nápisy, že se nesmí používat nadměrná síla a kladivo, bylo by to hned… ale nechtěli jsme o všechno pivo přijít jedním nešikovným bouchnutím kamenem. Sice nám „pípa“ trochu kulhala, ale pivo teklo ke spokojenosti všech správným směrem.

Sezení jsme měli pěkné, kryté a s osvětlením. Načepovali jsme si první pivíčka a dali zelenou volnému proudu myšlenek a vtipků. Člověk by nevěřil, jak málo stačí ke štěstí :) Pavel se poctivě ujal přípravy ke grilování a ostatní se začali věnovat hře v pétanque. Kombinace těžkých kovových a dutých plastových koulí byla zárukou takticky vyspělé bitvy a zajímavých rozuzlení všech her. Tolik nás to bavilo, že jsme vydrželi hrát až do pozdních nočních hodin.

Po třech marných pokusech se Pavlovi Foglarovi podařilo rozpálit uhlí a naklást nějaké flákoty na rošt. První jedlíci zaplnili hladové žaludky a druhá skupina byla odkázána další kolo. Pár her pétanque, několik várek grilování, ždímání sudu a všudypřítomné „hlášky“ nás provedli několika dalšími hodinami.

Začalo přituhovat. Neumím to říct přesně, ale tipuju, že v noci mohlo být tak 7,458°C. Trochu pomohla další vrstva oblečení, v omezeném množství také ohníček a ještě ve více omezeném množství rumíček :) Škoda, že jsme se k sobě aspoň nemohli tulit a hřát se lidským teplem. V tom mají homosexuální týmy trošku výhodu, ale na to my prostě nejsme… ;)

Piva v sudu ubývalo, rum již nebyl, lahváče jakbysmet, maso sežraný… zůstali nám jen oči pro pláč, koule pro pétanque a huby pro zábavu :) Jirka s Markem v sobě nezapřeli sportovního a bojovného ducha a další hry s koulemi tak probíhali v režimu sázek.  Jestli se nepletu, od té doby Marek ani jednou nevyhrál a nosil Bergouše na záchod a zpátky, uspal se k přípravě snídaně do postele a v neposlední řadě byl odkázán k provedení „eskymáka“ na suchu. Povedl se, a kdo nevěří, ať se také podívá SEM.

Na poslední hry jsme už nemohli využívat místního osvětlení (jako na potvoru rupla žárovka), ale více než dobrou náhradou byla dálková světla Rudova vozu (ta, co nejdou vypnout). Spolu s CD přehrávačem jistě nedoceněný pomocník :)

Celkem dlouhou zábavou nám bylo vyprávění vtipů, skandování známých pokřiků (alespoň co se rytmu a melodie týče, obsah je nepublikovatelný) a sehrávání velmi úsměvných scének ;) Ve fázi poslední jsme se přetahovali o výhodnější pozice u ohně a pak jsme se postupně (asi od čtyř do sedmi) po skupinkách i jednotlivcích uchylovali ke spánku.

Před konečným zalomením do palandy proběhla rychlá a nenásilná kanada (byla to poslední noc našeho pobytu) v podobě ukradených dek, které se vracely pouze na podpis. Jen co jsme usnuli, už se podávala snídaně a kromě srnek vedle u stolu se snad nestalo nic pozoruhodného.

Výjezd celkově velmi povedený. Za výborné organizační zajištění děkujeme Jirkovi, za zásobování Pavlovi, za odvoz Pavlovi a Rudovi, za osvětlení a hudbu Rudovi, za Eskymáka Markovi, za fotodokumentaci Michalovi, za tento report Jardovi a za přečtení a min. 1 příspěvek Ondrovi . Všem pak za účast a positivní náladu :) Všem ostatním za zaplacení ubytování z týmové kasy :)

Tak příště zas!

Jarda

Zpět

Diskusní téma: Výjezd Mšeno - postup do 5. ligy

Datum 19.06.2009

Vložil Michal

Titulek tři králové

Odpovědět

Snad jen dodám, že v rámci kanady viděl Bergomi v reálu tři krále a moc se mu to líbilo :)

Datum 20.06.2009

Vložil jarda

Titulek Re: tři králové

Odpovědět

tak se mu to libilo, az nemel slov ;)

Datum 19.06.2009

Vložil Michal

Titulek report

Odpovědět

Jak už psali ostatní, je to luxusní report :-)

Datum 17.06.2009

Vložil martin

Titulek mšeno

Odpovědět

No móóóóóóóóc pěkný.Tohle všechno, že jsme zažili? hmhmhmhm.Neminul jsi se Jardo povoláním?

Datum 17.06.2009

Vložil Ruda

Titulek eskymák

Odpovědět

Velmi decentně napsáno. Škoda, že se nepodařilo zachytit toho ještě povedenějšího eskymáka.

Datum 17.06.2009

Vložil jarda

Titulek Re: eskymák

Odpovědět

snad bys nechtěl, abych vse popisoval realisticky a do detailu ;) a mas pravdu, prvni eskymak byl plynulejsi, skoda ho :)

Datum 16.06.2009

Vložil Ondra

Titulek Foglar

Odpovědět

Jak hoši od bobří řeky :-))) zdravotní sestřičky bohužel nepřijeli a proto jsme žádného bobra neviděli:-)))

Datum 16.06.2009

Vložil Pavel

Titulek Re: Foglar

Odpovědět

No podle toho, jak jsme nad ránem vypadali, ani nám to moc nevadilo:)

Datum 16.06.2009

Vložil bergomi

Titulek POCHVALA

Odpovědět

jardo,super napsany,nejni co dodat....